DEPREM ANI TAHLİYE TATBİKATI

19.03.2024 33

Öğrencilerimizin doğal afetlere karşı bilinçlendirilmesi, deprem anında ne yapılması gerektiğini bilmesi, olası zararları büyük ölçüde önüne geçecektir.

Öğrencilerimize verilen eğitimlerde deprem öncesinde ne gibi tedbirler alınması gerektiği, deprem sırası ve deprem sonrasında nasıl davranılması gerektiğine dair bilgiler aktarılmıştır.

Eğitimin ardından, öğrendiğimiz bilgileri uygulamak amacıyla bir deprem tatbikatı gerçekleştirdik. Tatbikatın başlamasıyla birlikte, öğrencilerimiz ÇÖK-KAPAN-TUTUN pozisyonunu aldı, tahliye esnasında Acil Çıkış Tabelalarının belirttiği yollardan geçerek, güvenli bir şekilde dışarı çıkmaları sağlandı. Tahliyenin ardından öğretmen ve öğrencilerimizin okulumuz bahçesinde bulunan toplanma alanında sıralı bir şekilde toplandılar.